Somberheid en depressie therapie bij Psycholoog Alkmaar

Mensen die somber zijn raken vaak geïsoleerd. Stap voor stap heb je mensen buitengesloten. Niet zonder slag of stoot, vooral de mensen dicht bij je hebben het echt geprobeerd. Hun pogingen je op te beuren, of een wat positievere kijk te krijgen, liepen op niets uit. Jij wilde ze ook niet verder lastig vallen, misschien voelde je je wel dubbel schuldig en zij gooiden vroeg of laat de handdoek in de ring. Je begrijpt het zelf ook niet. Hoe het kan dat je zo bent. Misschien draag je al je hele leven een somber gewaad met je mee, misschien overkomt het je nu voor de eerste keer. Nu ben je hier, steeds lager, steeds dieper, steeds grijzer. En je weet niet of en hoe je hier uit komt. Zélf lijkt het je in ieder geval niet lukken Soms loopt dat zo Soms is er een oorzaak aan te wijzen, vaak ook niet. Het gebeurt veel mensen.

Maar er is een lichtpuntje

Er is een lichtpuntje. Ook al weet je niet hoe, ook al zie je het misschien somber in, je wil dit niet meer. Je wil dat het anders wordt. Je wil eruit komen. Die wil, en de realisering dat dit je alleen niet gaat lukken, maken alle verschil. Dat je tot die wil bent gekomen is al een heel grote stap, die je zélf hebt gezet. Dat verdient respect. Het verdient ook vervolgd te krijgen.

Er hoeft niet altijd veel voor te gebeuren

Samen onderzoeken we je probleem. We werken samen aan het hervinden van je perspectief. We zoeken naar de kracht om de gewone dingen van het leven weer op te pakken. Het zal je misschien verbazen, maar het werkt ook andersom: door de gewone dingen van het leven weer op te pakken krijg je kracht en vanuit die kracht nieuw perspectief. Gewone zaken als: bewegen, goed eten, uit je bed komen. Je zult merken dat we samen de manier vinden om je uit deze grijze wolk te breken. En dan kan het snel gaan. Wij nodigen je graag uit voor een eerste gesprek bij Psycholoog. Alkmaar.