Ervaren en beleven bij Mindfulness Alkmaar

Mindfulness. Leven met aandacht in het hier en nu.

Mindfulness. Mindful is het Engelse woord voor ‘aandacht’ of ‘opmerkzaam’. Mindfulness kun je dus het beste lezen als ‘aandachtigheid’, ‘opmerkzaamheid’.

Leven in een drukke wereld

Het is, anno nu, soms knap lastig je aandacht er de hele tijd helemaal bij te houden. Om te beginnen gebeurt er gewoon heel veel. Het tempo van de wereld is hoog. Je moet alle informatie maar zien te verwerken. En dan heb je het ook nog eens hartstikke druk; thuis, op het werk en zelfs vrienden en vrije tijd maken je leven overvol.

Leven in een druk hoofd

Maar niet alleen van buiten gebeurt er van alles. Ook van binnen. In je hoofd. Onze hersenen zijn getraind bij alles wat we doen van alles te betrekken. Terwijl we iets doen, kijken we naar onszelf hoe we dat doen. We beoordelen onszelf, we overzien verleden en toekomst en we schatten de gevolgen in. Eigenlijk zijn we met al dat denken, piekeren en oordelen drukker in ons hoofd dan in ons leven.

Mindfulness haalt je uit je hoofd

De training kan jouw drukke leven niet voor je veranderen. Je leert je hoofd erbij te houden. Je leert de dingen te zien voor wat ze zijn. Te accepteren zoals ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd meteen veranderen. Je leert daarmee om te gaan. Het is voor de meeste mensen bevrijdend dat te kunnen.

Ervaren, doen en écht beleven

Eigenlijk leef je je leven, kijkend door een gekleurde bril. Die bril is heel logisch en hartstikke handig – het stelt je in staat om veel tegelijkertijd te kunnen, veel informatie te kunnen verwerken en het heeft je gebracht waar je nu bent.

Contact Psycholoog Alkmaar

Tijdens de behandeling kan er gebruik gemaakt worden van aspecten uit de Mindfulness. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem telefonisch contact op of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag.