Relatietherapie Alkmaar – Wij helpen jullie graag

Relatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in jullie liefdesrelatie. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is heel normaal en hoeft echt niet te betekenen dat jullie relatie slecht is. Wanneer je er samen echt niet meer uit komt, staan jullie voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te roepen. Indien je voor het laatste kiest kan relatietherapie Alkmaar een goed idee zijn.

Werkwijze

Een relatietherapeut brengt samen met jullie de problemen van jullie relatie in kaart. Hieruit kunnen onder andere nieuwe een nieuwe manier van omgaan met elkaar en een betere communicatie voortkomen. Doel van de relatietherapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer prettig wordt. De relatietherapeut biedt echter geen kant en klare oplossingen. Jullie zullen beide serieus energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen. Bij Relatietherapie Alkmaar kan het gebeuren dat er onverwachte dieperliggende oorzaken boven komen die (mede) oorzaak zijn van de relatieproblemen. Je kan dan denken aan een depressie, een burn-out of een onverwerkt trauma bij een van de partners.

Relatietherapie Alkmaar: laatste strohalm of verdieping?

Wat je vaak ziet is dat de relatietherapie laatste strohalm is: de partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een allerlaatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van serieuze problemen in een relatie, hoe ingewikkelder het oplossen hiervan wordt. Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen. Het kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Contact Relatietherapie Alkmaar

Is dit herkenbaar of wil je meer weten over relatietherapie Alkmaar? Bel voor een afspraak naar 072-7202250 of stuur even een mail naar Relatietherapie Alkmaar.